Сб, 2024-04-27, 04:59:09
Добре дошли Гост | RSS

Абсурдите в образованието

Главно меню
Категори в раздела
Анкета
Какво мислите за образователната ни система
Всички отговори: 40
Block title
Статистика

Онлайн общо: 1
Гости: 1
Потребители: 0

Начало » 2017 » Декември » 19 » Защо дисциплината в училище"куца"?
20:24:21
Защо дисциплината в училище"куца"?

 Разбито училище  Защо дисциплината в училище куца? Еднозначен отговор на въпроса едва ли можем да дадем. Основно според управляващите , независимо от техния цвят това се дължи на неадекватните образователни методи , прилагани в училищата. Перифразирано , дори и направо не парафразирано виновни са прийомите, методите , дори самите учители. Не е точно перифразирано защото вече има изказвания на политици който директно обвиняват в некадърност учителите. Действително те самите показват своята некъдърност, като се има в предвид застаряващите учители, и че същите тези учители са преподавали на деца и преди 30 години. Как е възможно някога преди , когато са нямали опит да са се справяли, а сега с натрупания през годините опит –НЕ. Отговорът сам изниква пред нас. Явно не в учителите, а някъде другаде трябва да търсим вината. Образователната система е многопластова, тя не зависи само от учителите , или учениците , не зависи от конкретния учител иил конкретния ученик това са просто най ниските пластове. Лесно и напълно безотговорно е да обвиняваме най ниските етажи, само че обикновено вината не е в тях а във високите. Думите „ Рибата се вмирисва откъм главата“, важи с пълна сила.

   Кой унищожи една от най качествените образователни системи в света? Кой унищожи цели поколения правейки ги неграмотни , или в най добрия случай слабограмотни? На кой са полезни тези индивиди?Кой обезвери и демотивира учителите? Защо няма млади учители? МНАГА ВЪПРОСИ, НО ОТГОВОРИ…

   Учениците не били мотивирани достатъчни! Как се мотивира човек- краткия отговор е като му покажеш какво би загубил или спечелил. Та ученикът пита „Добре какво ще спечеля като се образовам? А какво ще загубя?“ Още въпроси на който отговора се губи. Как може да има такава държава и защо търпим тя да е управлявана от такива хора? Имайте предвид че тук нямам предвид определена партия, а целия ни политически, лицемерен, продажен, подкупен и т.н. „елит“.(Колкото и епитети да им сложа все ще са им малко). Те съсипаха и унищожиха нещо свято, нещо градено десетилетия заради своите лични интереси. От 9 милиона българи останахме 6, селата са пусти разграбени от орди „етнически“ българи. Училищата където все още ги има са пълни с многолюдната им челяд. Градовете също опустели, пълни с новобогаташчета синове и дъщери на „елита“, който позовавайки се на властните си родители правят каквото си искат. Срам и позор!

   Нека сега се чудим защо сме в това положение. Дори самата дума дисциплина вече не съществува, заменена от разни понятия като приобщаване , интеграция , социализация , и т.н. Изтъпанчват се разни министри и твърдят че не бива да се говори за дисциплина в училищата, това е грешно , остаряло. Да се говори за дисциплина в съвременна България , част от ЕС е невъзможно , това понятие е част от комунистическото минало и няма място тук. А как ще приучим учениците кое е правилно и кое не? Много просто с абсурдни награди за тези който не ходят на училище и за тези нарушаващи правилата. Това е силата на положителния стимул. Съобразявайки се с тяхната логика трябва да започнем да закриваме не само училища но и затвори. Целта е да даваме положителни стимули. След като някой бяга от час , нарушава вътрешния ред, напада съучениците и учителите си а ние го изпращаме на екскурзия за награда или му подаряваме чифт нови обувки, логично е някой който е извършил кражба , изнасилване или убийство също да бъде награден , дори с по голяма награда. Тъкмо ще се спести някой лев от бездруго мизерната издръжка на тези „предприятия“. Някой политици заслепени отблясъка на своето величие сигурно и това обмислят. Разбира се за всичко това са виновни учителите. Добре дошли в страната на чудесата сътворена от учителите. КОЛКО УДОБНО , НАЛИ!!!

Категория: Статии | Прегледи: 433 | Добавил: olig | Тагове: унищожение на образованието, липса на образование, липса на държава | Рейтинг: 0.0/0
Общо коментари: 0
Коментари могат да добавят само регистрираните потребители.
[ Регистрация | Вход ]
Вход
Търсене
Реклама