Пт, 2024-04-26, 19:56:28
Добре дошли Гост | RSS

Абсурдите в образованието

Главно меню
Категори в раздела
Анкета
Какво мислите за образователната ни система
Всички отговори: 40
Block title
Статистика

Онлайн общо: 1
Гости: 1
Потребители: 0

Начало » 2018 » февруари » 7 » След грубото потъпкване на основния си нормативен документ а именно Закона за предучилищното и училищното образование от МОН отново се у….а.
17:55:22
След грубото потъпкване на основния си нормативен документ а именно Закона за предучилищното и училищното образование от МОН отново се у….а.

  След грубото потъпкване на основния си нормативен документ а именно Закона за предучилищното и училищното образование от МОН отново се у….а.

  Районирането за постъпване в детска градина или училище изначало е незаконно защото противоречат на чл. 12 от Закона за предучилищното и училищното образование, който предвижда, че гражданите упражняват правото на образование като:

Чл. 12. (1) Всеки гражданин упражнява правото си на образование съобразно своите предпочитания и възможности в детска градина или в училище по негов избор, доколкото в този закон и в подзаконовите актове по прилагането му не е предвидено друго.

(2) Изборът по ал. 1 за малолетните се извършва вместо тях и от тяхно име от техните родители, а за непълнолетните – от учениците със съгласието на техните родители.

 

   Съобразно новото райониране децата ще упражняват правото си на образование в училище, определено според предпочитанията на конкретната общинска администрация определила прилежащите райони на дадена детска градина или училище. На бюрократите от МОН само че нарушаването на един закон не им стига , а сега подлагат българските деца на поредната гавра. Те узаконяват дискриминацията срещу българчетата като допускат възможността за деца от малцинствата да се направи компромис и при приемането им в първи клас да не се зачита принципът на местоживеене и уседналост. За българчетата подобен вариант не се предвижда, което е недопустима дискриминация .

!!!ГЕНЕРАЛЕН ИЗВОД: Ако не сте политици , митничари и т.н. заявете че сте роми- само така ще имате права и привилегии.!!!

Категория: Статии | Прегледи: 619 | Добавил: olig | Рейтинг: 0.0/0
Общо коментари: 0
Коментари могат да добавят само регистрираните потребители.
[ Регистрация | Вход ]
Вход
Търсене
Реклама