Пт, 2024-04-26, 03:26:26
Добре дошли Гост | RSS

Абсурдите в образованието

Главно меню
Категори в раздела
Анкета
Какво мислите за образователната ни система
Всички отговори: 40
Block title
Статистика

Онлайн общо: 1
Гости: 1
Потребители: 0

Начало » 2013 » Октомври » 20 » Клисарова не задължавала училищата да събират помощи за сирийците-ДА бе ДА
19:08:59
Клисарова не задължавала училищата да събират помощи за сирийците-ДА бе ДА
    Вчера по време на откриването във Варна на  Дните на професионалното образование по проект "Ученически практики"  министър Клисарова обяви че писмото с което се разпорежда събиране на средства и дрехи от децата в помощ на бежанците, няамало задължителен характер. Във въпросното писмо изпратено на 1 октомври действително отсъстват такива нареждания, но към него е прикрепена книгата " Пътят на бежанците", в която има леко казано абсурдни игри чиято цел уж била да помогне на децата да разберат страданията на бежанците.
   Съвсем различен е въпросът с второто писмо изпратено на 15 октомври. В него директно се изисква от инспекторатите да систематизират и изпратят до дирекция „Организация, контрол и инспектиране" данни за  това какво са направили училищата на прилежащата им територията. Това по само себе си означава задължително действия от училищата за да може да отчетат нещо от РИО. От РИО  дадоха време на директорите до 18 петък да предоставят искания отчет.
    Изглежда са си взели и поука от първото писмо тъй като това не изисква разпращането до училищата. На сайта на МОН има писмото от 01.10.13 в PDF, но това от 15 е само текст, което от своя страна предполага че не целия текст на съобщението е публикуван.
 
  • Текст на писмото според сайта на МОН:
Във връзка с писмо с изходящ номер 9105 -305 от 01.10. 2013 г. на министъра на образованието и науката относно използването на различни форми и средства за създаване на позитивни нагласи към проблемите на бежанците, както и подкрепата и популяризирането на всяка инициатива, възникнала по този повод сред самите ученици, е необходимо да посочите какво са направили училищата на територията на вашата област за указване на подкрепа на деца и семейства в бежанските лагери в България. Моля събраната и обобщена информация за различни форми на подкрепа на хората, напуснали родината си и своите домове, да бъде изпратена до дирекция „Организация, контрол и инспектиране"
Категория: Статии | Прегледи: 457 | Добавил: olig | Тагове: принуда на училищата, задължава, Клисарова, писмо, бежанци | Рейтинг: 0.0/0
Общо коментари: 0
Коментари могат да добавят само регистрираните потребители.
[ Регистрация | Вход ]
Вход
Търсене
Реклама