Сб, 2024-04-20, 07:54:39
Добре дошли Гост | RSS

Абсурдите в образованието

Главно меню
Категори в раздела
Анкета
Какво мислите за образователната ни система
Всички отговори: 40
Block title
Статистика

Онлайн общо: 1
Гости: 1
Потребители: 0

Начало » 2018 » Януари » 17 » Закриват три училища в Сливен
18:24:08
Закриват три училища в Сливен

   Сливен е град в който съществуват 25 училища. 17 от тях са общински и 8 държавни. Сега общинарите в града са решили че три от тях трябва да изчезнат (да се слеят).Ще изчезне единственото начално училище, 10средно училище „Йордан Йовков“ и хуманитарната гимназия. Въпреки че в момента идеята е на етап обществено обсъждане и дори още не е минала през общинския съвет вече се правят изказвания че ще се търси помощ от държавата за ремонт преди преместването на учениците. Странен факт като решението може да влезе чак от следващата учебна година или в Сливен имат гадателски способности.

   Други свръх компетентни изказвания са че преобразуването на училищата може са стане веднага с решение на Общински съвет в Сливен. –министъра на образованието няма думата, щом общинския съвет на СЛИВЕН така е отсякъл. Разбира се обещават запазване на работа на педагогическите кадри .Друг е въпроса какво напрежение изпитват тези учители. Друг е и въпроса какво напрежение е и за децата. Какъв учебен процес може да се води щом първия въпрос при влизането на учителя ще е „ Вярно ли…“. С какво тези учители и ученици са заслужили този тормоз?

   Отговора се крие в нещо наречено национална програма „ Оптимизация на училищната мрежа“ . На снимката отдолу с червено е отбелязана причината:

 

   Държавата плаща за да се закрие училище , подобен абсурд едва ли съществува другаде по света. За закрито преобразувано училище -225 хиляди лева ако в него учат над 60 ученика(над 60 съдби )и скромните 135 хиляди лева ако съдбите са по малко от 60. Лакоми селски велможи бързат ,гадатели стават , интервюта дават , убеждават , само дето скриването зад доводи като едно сменен режим са меко казани смешни. Дори сумата е разделена на два транша- капаро 50% , за да не се откаже местния „ будител“ и току виж догодина пак да реши да преобразува.

-„О неразумни юроде защо се срамуваш да се наречеш българин?“

- Много станаха причините , и горе написаната е поредната!!!

 

България = Абсурдистан

Прегледи: 374 | Добавил: olig | Рейтинг: 0.0/0
Общо коментари: 0
Коментари могат да добавят само регистрираните потребители.
[ Регистрация | Вход ]
Вход
Търсене
Реклама