Сб, 2024-04-20, 16:30:32
Добре дошли Гост | RSS

Абсурдите в образованието

Главно меню
Категори в раздела
Анкета
Какво мислите за образователната ни система
Всички отговори: 40
Block title
Статистика

Онлайн общо: 1
Гости: 1
Потребители: 0

Начало » 2018 » Януари » 8 » Вчера министъра на образованието Красимир Вълчев отново обвини учителите за некачественото образование.
17:28:13
Вчера министъра на образованието Красимир Вълчев отново обвини учителите за некачественото образование.

Вчера министъра на образованието Красимир Вълчев отново обвини учителите за некачественото образование.   Вчера министъра на образованието Красимир Вълчев отново обвини учителите за некачественото образование. По едно от радиата той каза :

  „Едно общо увеличение на заплатите винаги провокира въпроса относно качеството. Ние разработваме система за финансиране в зависимост от образователните резултати“…„самата оценка трябва да бъде припозната като надеждна и да бъде достатъчно справедлива. Надявам се, че до 2019 година ще можем да предложим такава оценка“…„има училища който работят добре и такива който не работят добре“…„оценката ще покаже тези училища и детски градини който полагат целенасочени усилия и тези който не го правят“

  Радвам се че има хора които разбират проблема в образованието! Парите действително са проблем, до момента всеки нов учител започва чисто с около 500 лв. Сега с увеличението може да достигнат 600 лв. Та по проблема как да отиде някой да преподава английски за 600 лева като в първия кол център му дават 1200 чисто?

  „финансирахме по отдалечените общини да получава повече средства за осигуряване на по добри кадри“

   Много добър начин за привличане на кадри , учители в тези училища са виновни за пълното безразличие на подрастващите към ползата от образование. Учителите са пример за ползата: те биват заплашвани от самонадеяни пубери, родителите им и те да идват да ги бият... да не забравяме че са и смазани от неуважение –те са виновни за лошите резултати и трябва да бъдат сменени с по качествени кадри.

  „надяваме се да привлечем учители който са на пазара на труда и работят друго особено в най дефицитните специалности“….“ през следващите 10 години се предвижда да се пенсионират голяма част от педагогическите кадри , дори последните 2-3 години се пенсионираха около 15 процента от учителите“

   Това е най голямата шега. Как един млад човек да преглътне унижението от страна на директор, липсата на уважение от учениците и пълното нежелание да се спазват правилниците от страна на обучаемите! Няма никой зад гърба на учителя, той е хвърлен на кучетата и е сам! Стресът е в огромни количества! Е, кой млад да дойде в училище да преподава... малко остава скоро ще разберете че и 1800лв да давате пак няма кой да дойде

   В МОН може и всичко да е пари , но за учителите не всичко е до парите. Унижението на учителя в работата му е огромно. Скоро няма да има кой да преподава , само тогава бюрократите от инспекторати и министерства МОЖЕ БИ ще осъзнаят какво са надробили. Но едва ли виновен отново ще е учителя.

Категория: Статии | Прегледи: 324 | Добавил: olig | Рейтинг: 0.0/0
Общо коментари: 0
Коментари могат да добавят само регистрираните потребители.
[ Регистрация | Вход ]
Вход
Търсене
Реклама