Пт, 2024-03-29, 12:18:38
Добре дошли Гост | RSS

Абсурдите в образованието

Главно меню
Категори в раздела
Анкета
Какво мислите за образователната ни система
Всички отговори: 40
Block title
Статистика

Онлайн общо: 1
Гости: 1
Потребители: 0

Начало » 2013 » Август » 24 » Средно образование в 10 клас - 25% съкращение в учителския състав!
15:36:36
Средно образование в 10 клас - 25% съкращение в учителския състав!
От МОМН подготвят поредния абсурд. Средно образование да се завършва в 10 клас , а само част от учениците да останат да учат до 12 клас  като подготовка за университетите. Според г-жа. Клисарова това ще намали броят на отпадналите ученици и ще подпомогне по ранното им професионално ориентиране.
  Всъщност скритата истина от тази промяна е  че по този начин много повече деца ще получат средно образование , което със сигурност няма  да е толкова качествено като това когато децата учат до 12 клас. За сметка на това на хартия ще може да се отчете че нивото на  образованието в страната се е повишило. Това разбира се ще е само на хартия но ще изглежда добре в докладите към Европейските ни "партньори" . Отделен е въпросът за какво ще се подготвят оставащите в училище след 10 клас след като делегираните бюджети принуждават  всеки университет да приема наред без оглед на способностите на кандидат студента.Това само че  е само едната страна на монета.  

   Другото закодирано послание е че ще се икономисат пари в МОМН. Паричиките както се досещате ще дойдат от съкращенията на учители в етапа 8-12 клас. Не може да се намали бройката на ученицате , а да се запази същия длъжностен състав. Като имате предвид че се премахват 2 години от етапа, и предполагаемо  половината от завършилите 10 клас не кандидатстват , по елементарни сметки това ще означава съкращение от 25% сред учителите и персонала. Към докладите към Брюксел с гордост многоуважаваната  г-жа. министър ще може да пише и че е  оптимизирала образователната система. Дано съкратените учители се почувстват по добре от това.
Категория: Статии | Прегледи: 588 | Добавил: olig | Рейтинг: 0.0/0
Общо коментари: 0
Коментари могат да добавят само регистрираните потребители.
[ Регистрация | Вход ]
Вход
Търсене
Реклама