Сб, 2024-04-20, 17:39:47
Добре дошли Гост | RSS

Абсурдите в образованието

Главно меню
Категори в раздела
Анкета
Какво мислите за образователната ни система
Всички отговори: 40
Block title
Статистика

Онлайн общо: 1
Гости: 1
Потребители: 0

Начало » 2017 » Декември » 7 » Министерството на образованието и науката работи за намаляване на тежестта на раниците на учениците
14:30:57
Министерството на образованието и науката работи за намаляване на тежестта на раниците на учениците

 

Министерството усърдно работи за намаляване на тежестта на учебниците. Според министър Красимир Вълчев възможностите са няколко:

Тежка училищна раница

  1. По обемистите учебници да бъдат разделени на две части.
  2. Другата стъпка е отпечатването на по-лека хартия, особено на учебниците за горните класове който не трябва да са многоцветни.
  3. Предвижда се и закупуването на шкафчета. Още от следващата година за 1-7 клас и до 2-3 за останалите класове.
  4. Използване на електронни учебници
  5. Оборудване на класните стай с мултимедийни проектори или с електронни дъски. Набляга се че ще се купи само ПО ЕДИН за електронен учебник.
  6. Да се оптимизира учебното съдържание за да има по малко тетрадки.
  7. Родителите да не дават на децата си да носят друго освен учебници в раниците си.

 

Сега равносметката:

 

Обсъждат се главно мерки ,който биха оскъпили учебниците и учебните помагала. Разбира се това е безплатно за 1-7 клас , или поне не излиза от джоба на обикновения гражданин директно(излиза но чрез данаци). Човек трябва да е много наивен за да смята че разделените на две учебници или по леката хартия (съответно по евтина) биха били от полза за данъкоплатците. Сценарият е до болка познат издателствата получават по големи поръчки , печатат на по некачествена хартия, реализират по големи печалби и дават по голям дан под масата.

Втората част от мерките ИТ оборудването , ел учебниците и шкафчетата. Фирмата на бай Гошо без никаква връзка със сенчестия бос (разбирай депутат , министър и т.н.), получава обществената поръчка да снабди училищата със въпросното оборудван. Разбира се и бай Гошо се отчита но на дъщеря си или племенницата си , а тя носи на сенчестия бос , който и се пада съпруг заработеното с толкова труд. За капак и издателите да не останат на сухо и те получават доходи за по един лиценз- ДА БЕ , ДА МОЖЕ ЕДИН САМО ЧЕ НА ДЕТЕ.

Третата мярка: учители и родители. Тези лоши учители изисквали толкова много тетрадки , а тези родители(главните виновници за тежките раници според проучването на мон) как може да позволяват на децата си а носят нещо друго освен учебници!?!

В заключение мога само да кажа , дано да са платили на майките който толкова кански ревяха за тежките раници демонстрирайки „ загриженост“ за здравето и благополучието на отрочетата си, защото ако не са им платили алтернативата е …..

Категория: Статии | Прегледи: 282 | Добавил: olig | Тагове: подмолни сделки мон, ученическа раница, корупция училища | Рейтинг: 0.0/0
Общо коментари: 0
Коментари могат да добавят само регистрираните потребители.
[ Регистрация | Вход ]
Вход
Търсене
Реклама