Нд, 2018-08-19, 11:41:11
Добре дошли Гост | RSS

Абсурдите в образованието

Главно меню
Категори в раздела
Анкета
Какво мислите за образователната ни система
Всички отговори: 39
Block title
Статистика

Онлайн общо: 1
Гости: 1
Потребители: 0
Начало » 2018 » Юли » 13 » ИНТЕРНАТЪТ В СЕЛО КЕРЕКА ЩЕ БЪДЕ ЗАКРИТ
11:47:01
ИНТЕРНАТЪТ В СЕЛО КЕРЕКА ЩЕ БЪДЕ ЗАКРИТ

   Възпитателното училище-интернат (ВУИ) „Св.Св. Кирил и Методий“ в габровското село КерекаВъзпитателното училище-интернат (ВУИ) „Св.Св. Кирил и Методий“ в габровското село Керека ще бъде закрито от началото на следващата учебна година. Деветте настанени в него деца преминаха през индивидуална оценка. Три от тях ще бъдат реинтегрирани в семейна среда, след като възпитателните им мерки бяха прекратени. Едно дете ще бъде насочено към социална услуга, а останалите ще бъдат прехвърлени във възпитателните училища-интернат в село Завет, област Разград и в село Ракитово, област Пазарджик. 

     С това Министерството на образованието и науката продължава политиката си за деинституционализация. Преди година беше закрит и социално-педагогическият интернат в сливенското село Драгоданово, в който живееха 37 деца. В страната остават четири интерната – социално-педагогическият интернат в село Варненци, област Силистра и три възпитателни училища–интернати в селата Завет (Разград), Ракитово (Пазарджик) и Подем (Плевен). В тях от следващата учебна 2018/2019 година ще учат общо 86 деца. 

   Освен ВУИ в село Керека от следващата учебна година ще бъдат закрити центровете за специална образователна подкрепа в Роман и в разградското село Осенец. Децата, които са ги посещавали, ще продължат образованието си в местни училища. 

Възпитателното училище-интернат (ВУИ) „Св.Св. Кирил и Методий“ в габровското село Керека

Повече за ВУИ с. Керека http://www.vui-kereka.com

ИЗТОЧНИК : https://www.mon.bg/

Категория: Външни новини | Прегледи: 11 | Добавил: olig | Тагове: Поправително училище, интернат | Рейтинг: 0.0/0
Общо коментари: 0
Коментари могат да добавят само регистрираните потребители.
[ Регистрация | Вход ]
Вход
Търсене
Реклама