Сб, 2019-02-16, 21:19:32
Добре дошли Гост | RSS

Абсурдите в образованието

Главно меню
Категори в раздела
Анкета
Какво мислите за образователната ни система
Всички отговори: 39
Block title
Статистика

Онлайн общо: 1
Гости: 1
Потребители: 0
Начало » 2013 » Септември » 18 » Имидж и авторитет на българския учител -обществен съвет
20:21:16
Имидж и авторитет на българския учител -обществен съвет
"Съвета ще обърнат внимание на ролята на обществените организации за създаване на обществен имидж и авторитет на българския учител и училището"- За какъв имидж иде реч, за какъв авторитет. Със своята политика всичките досегашни правителства  включително и сегашното сринаха напълно имиджа и авторитета на българския учител. От момента на въвеждането на делегираните бюджети и разбирането на традиционно безработните маси / разбирайте роми /, че училището е зависимо от присъствието на техните деца образованието тръгна надолу. Сега учителите са принудени да ходят по къщите и бараките , да им се "молят" да изпратят децата си на училище. После записаните по този начин "мъртви души", не посещават училище и единствената санкция е да се спрат детските. НО ако се спрат детските , пишман родителя изобщо пък няма да го изпрати, и отново следват посещения и "молби" . Да не говорим че при посещенията най-много да ви посрещнат с кирка , мотика или някои друг земекопен инструмент затова че сте им "откраднали" парите който им се "полагат". Ако така се гради авторитет , значи управляващите са направили учителите  свръх авторитетни.
 Да се върнем и на учителите - какво самочувствие може да има един учител като вижда че един необразован общ работник има повече пари в джоба от него. Един милиционер с шест месечен курс взима двойно повече от него който е учил  пет години. Какво демонстрира това - просто и ясно че не е важно образованието.
  1.  ДОКАТО НЯКОЕ ПРАВИТЕЛСТВО НЕ СЪБУДИ ЖЕЛАНИЕТО И ПОТРЕБНОСТТА ЗА УЧЕНЕ В НАРОДА УЧИТЕЛЯ НЯМА ДА ИМА НИКАКЪВ АВТОРИТЕТ. ТОВА ОЗНАЧАВА РОДИТЕЛЯ ДА ВИДИ КОНКРЕТНИТЕ ПОЛЗИ И НЕОБХОДИМОСТТА ОТ ОБРАЗОВАНИЕ.
  2.  ДА ВИДИ ЧЕ ЗА ДА Е ДОБРЕ ЧОВЕК ,ТОЙ ТРЯБВА ДА Е ОБРАЗОВАН, ТАКА ТОЙ ЩЕ ПОЛУЧАВА ПОВЕЧЕ И ТОЙ И СЕМЕЙСТВОТО МУ ЩЕ БЛАГОДЕНСТВУВАТ. УЧИТЕЛЯТ В СЕГАШНОТО  ПОЛОЖЕНИЕ ЕДВА ЛИ СА УДАЧЕН ПРИМЕР - ОБРАЗОВАНИ И  БЕДЕН
  3.  НЕ УЧИТЕЛЯ ДА Е ЗАВИСИМ ОТ УЧЕНИКА , А УЧЕНИКА ОТ УЧИТЕЛЯ.
 Изредените по горе необходимости за възвръщане на  авторитета на учителя само че не зависят от него , а от правителствата и от готовността им да направят нужното за да се случат промените. Никакъв обществен съвет не може да ги изпълни, по тази причина няма никаква логика да "обръща внимание на имиджа и авторитета".
Категория: Статии | Прегледи: 705 | Добавил: olig | Рейтинг: 0.0/0
Общо коментари: 0
Коментари могат да добавят само регистрираните потребители.
[ Регистрация | Вход ]
Вход
Търсене
Реклама